Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Receptek

2011.04.16

Tejfölös karfiol leves recept

 

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 szál nagyobb sárgarépa
1 szál gyökér
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagyobb fej karfiol
1 doboz tejföl
(annak, aki nem diétázik 1 evőkanál liszt)

őröltbors
vegeta
1/2 leveskocka
őrölt pirospaprika
kevés étolaj

Elkészítés:
A vöröshagymát megpucolom, és felkockázom, majd olajon elkezdem dinsztelni. Ha félig átdinsztelődött, hozzáadom a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is. Így is dinsztelem kicsit, utána pedig felöntöm vízzel.
Addig amíg dinsztelődnek a zöldségek, megtisztítom a karfiolt, és rózsáira szedem. A nagyon nagy rózsákat 2-3 részre vágom. Így teszem bele a lébe a karfiolt. Annyi vízzel engedem fel, hogy bőven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves, akkor se legyen túl híg, mivel ebbe a levesbe semmilyen tésztabetét nem kell. Így csak a zöldségek adják a sűrűségét.
Adok hozzá sót, vegetát, a 1/2 leveskockát is beledobom és fedő alatt elkezdem főzni. Amikor már majdnem megfőtt a karfiol, hozzáadom a pirospaprikát is. Annyit, hogy szép paprikás színe legyen a levesemnek, és így főzöm tovább. Kicsit később még megkóstolom, hogy kell-e bele még só, ilyenkor teszem bele a borsot és a(ha nem diétázok, akkor a liszttel kikevert) tejfölt.
Összefőzöm, és kész a fincsi leves.

Tanácsok:
Egyik kedvenc levesem ez. Jó, mert mindenféle diéta levese lehet. Ha Norbi Update diétáját vesszük, akkor liszt nélkül, 1-es kódú.
Alacsony a kalória tartalma, de mégis laktató, jó ízű leves.
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 40 perc

 

 

Borsófőzelék másképp recept

 

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
30 dkg sertéslapocka
1 paprika
30 dkg zöldborsó
liszt
pirospaprika
bors

tej
olaj

Elkészítés:
Az olajon megpirítom a hagymát,beleszelem a paprikát,megszórom pirospaprikával borsozom és rádobom a kockára vágott husit majd megsózom. Egy kicsit lesütöm,majd egy deci vízzel főzöm addig,míg háromnegyedrészben megpuhult. Ekkor felengedem 1-1,5 liter vízzel,és forrás után beleteszem a borsót. Pár percig forralom,amjd tejjel elkeverem a lisztet,és ezzel a habarással besűrítem. Lehet tenni bele petrezselyemzöldet is.

Elkészítési idő: 80 perc

 

 

 

ÉS HA EZ MÉG NEM ELÉG LÁTOGASSATOK EL A :www.tutireceptek.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria


Utolsó kép


Elérhetőség

Tóth Szabina

ÉN

kutyu00@freemail.hu

Levelezőlista



Archívum

Naptár
<< Június >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Statisztika

Online: 1
Összes: 119058
Hónap: 1864
Nap: 12