Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bermuda háromszög

Tudod-e? - Mi az a Bermuda háromszög?

 

 

A Bemuda háromszöget csak úgy emlegetik az emberek, hogy A Bermuda háromszög.
Ebben persze nincsen semmi különös, hiszen ez a tisztességes neve.
Abban viszont már igen, hogy itt milyen megmagyarázhatatlan dolgok történnek.

 

Létezik egy hely az Atlanti-óceánon, Floridától nem messze, amely három szigetből áll. Ezek a Bermuda-szigetek, Puerto-Rico és Fort Landerdale. Ez a három kis terület a csúcsa annak a háromszögnek, amelyet az "Ördög elveszett tornácának, a Titokzatos félhomálynak, Varázslatos tengeri zónának és az Ördög háromszögének" neveznek. Területe 704.000 négyzetkilométer.
1964-ig nem is tudtak az emberek a létezéséről. Akkoriban azonban titokzatos és megmagyarázhatatlan hírek láttak napvilágot. S ha egy kicsit visszamegyünk az időben és megnézzük Kolombusz Kristóf feljegyzéseit, már ott is olvashatunk néhány érdekességet erről a területről. A felfedező három hajójának iránytűi megzavarodtak a háromszögbe érve. Furcsa fényeket fedeztek fel az égbolton, amelyek úgy néztek ki, mint a hatalmas tűzgolyók, és olyan érzést keltettek, mint amik becsapódnak a vízbe.
1872-ben pedig megtörtént az első hajóeltűnés. A hajót 400 mérföldre a Bermudáktól elhagyatottan találta meg egy angol hajós. A legénységnek se híre, se hamva nem volt. Mivel a mentőcsónakot sem találták, azt gondolták, hogy a hajó viharba került, és a legénység a csónakon elmenekült. Aztán átkutatták az egész partvonalat, de nem bukkantak rá a hajó utasaira.
Persze nemcsak hajók váltak köddé ezen a vidéken, hanem repülőgépek is. 1948-ban egy négymotoros repülőgép tűnt el a semmiben 6 fős személyzetével és 25 utasával.

 

Számos könyv, újságcikk látott már napvilágot, amelyben megpróbálták megválaszolni a titokzatos eseményeket. Hát, próbálkozzunk meg mi is ezzel. Te mire tippelsz, mi lehet a titkok hátterében? Talán robbanás? Üzemzavar? Esetleg valami tengeri szörny?
Szerintem az utóbbit máris kizárhatjuk, mert elég valószínűtlennek tűnik. Ha a robbanást vesszük igazi oknak, akkor a beszámolóknak azt is kellett volna tartalmazniuk, hogy roncsokat találtak a víz felszínén. Ilyenekről azonban szó sincs. Az üzemzavar pedig szintén olyan lehetőség, amelynek nyoma kellett, hogy maradjon a roncsokon. Sajnos, ezekről sem beszélhetünk. Akkor pedig mi az a rejtélyes jelenség, amely miatt hajók süllyednek el, repülőgépek zuhannak le?
Senki nem tudja. Azt viszont igen, hogy nem ez az egyetlen hely a világon, ahol megmagyarázhatatlan dolgok történnek.
Létezik ugyanis egy "Ördög-tengerének" nevezett terület, ahol szintén rejtélyes történetekről számolnak be a tudósok. Ez a hely pedig Japán keleti partjainál helyezkedik el.
Sőt, ma már azt is tudjuk, hogy 9 a Bermuda-háromszöghöz hasonló terület található a Földön. Az igazi meglepetés a dologban az, hogy mindegyik szabályosan helyezkedik el egymás mellett, és mindegyikben erős a mágneses sugárzás.
Ezen kívül viszont nincsenek olyan tények, amelyek igazi magyarázattal szolgálhatnának a titokzatos eseményekre.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria


Utolsó kép


Elérhetőség

Tóth Szabina

ÉN

kutyu00@freemail.hu

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Október >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Statisztika

Online: 4
Összes: 66192
Hónap: 5394
Nap: 191